מתכון לפיצה על טורטייה
מאז הגיעה הטורטייה ממרכז אמריקה (מקסיקו) לישראל, הכנת פיצה בבית הפכה לדבר פשוט מאוד.
הטורטייה הקלאסית הנמכרת בסופרים ובמעדניות מיובאת בד"כ לישראל, ומגיעה בשקית ואקום השומרת על טריות הבצק.
המידות הנפוצות של הטורטייה הינם- קוטר של עשרים ס"מ,וקוטר של עשרים וחמישה ס"מ, קיימות מידות רבות של קטרים(כמו 30 ס"מ) ,אך הם מגיעים בעיקר למטבחים גדולים), וחברות קייטרינג המשתמשים בטורטייה למתכונים שונים באירועים גדולים.
קיימים בשוק מגוון סוגים של טורטיות, כגון טורטיות מועשרות בסיבים תזונתיים, טורטיות ההמעושרות באומגה 3, טורטיות העשויות מקמחים שונים-כגון קמח אורז, או קמח תירס.
אם פעם היינו צריכים לעמול זמן רב על הכנת בצק ואפייתו, כעת אנו רק צריכים לקנות בסופר חבילת טורטיות (מוכנות לאכילה),ותוך מספר דקות הפיצה בבית תיהיה מוכנה.
מהבצק הדק של הטורטייה מתקבלת פיצה טעימה דקה פריכה וקריספית,אך הבעיה היחידה שיש שהפיצה על טורטייה מאוד מאוד מאוד ממכרת...
המתכון פשוט מאוד:
????מצרכים
?חבילת טורטיות (רצוי בקוטר של עשרים ס"מ)
ארבע עגבניות טריות גדולות מרוסקות(אפשרי גם צנצנת רסק עגבניות מוכן)
גבינת מוצרלה מגורדת
שמן זית כתית מעולה
כמו כל פיצה, על מנת להעשיר את הטעם שלה, כתוספת מעל כמובן אפשרי כיד הדמיון להוסיף-אנטי פסטי,זיתים שחורים או ירוקים, פיטריות,עשבי תיבול,תירס ,טונה וכו' וכו'
אופן ההכנה
מורחים על הטורטייה את הרסק כך שיכסה את כל קוטר הטורטייה.
מפזרים מעל את גבינת המוצרלה- גם לכל הקוטר של הטורטייה.
מעל הגבינה מוסיפים את התוספות האהובות עליכם.
מכניסים לתנור בטמפרטורה של 180 מעלות ל2-3 דקות.
מגישים חם- כמובן אפשר להוסיף קישוטי עלי בזיליקום מעל.
בתיאבון
מטורטייה ניתן להכין עוד מאכלים מהירים רבים לארוחות ביתיות פשוטות ומהירות להכנה.
עוד מתכוני טורטייה